Ministerul Energiei: Creşterea preţurilor la curentul electrice nu se va regăsi în facturile populaţiei

Creşterea preţului va fi suportată exclusiv de către companii şi nu se va regăsi în facturile populaţiei, a declarat, vineri, Radu Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei. Acesta a spus că nu suspectează posibile tranzacţii suspecte pe bursa de energiei.

293 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei: Creşterea preţurilor la curentul electrice nu se va regăsi în facturile populaţiei

Ministerul Energiei: Creşterea preţurilor la curentul electrice nu se va regăsi în facturile populaţiei

“Preţul energiei pe bursă a început uşor să scadă. Cauzele climatice şi creşterea cererii au fost motivele care au stat la baza majorării preţurilor energiei pe OPCOM. Creşterea preţului va fi suportată exclusiv de către companii şi nu se va regăsi în facturile populaţiei”, a declarat vineri, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Acesta a spus că furnizorii de energie au solicitat introducerea unor noi reglementări, cum ar fi reintroducerea contractelor negociate direct sau blocarea intrării pe piaţa a firmelor care cumpără energie peste capacitatea lor financiară.

Tudorache a mai spus că nu crede că pe OPCOM au existat tranzacţii suspecte şi că, Autoritatea de Concurenţă a fost implicată deoarece “aşa este procedura”.

La începutul săptămânii, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a demarat o investigaţie în cazul a două contracte cu energie încheiate pe bursa de profil OPCOM, suspecte că ar fi încălcat legislaţia, şi a cerut ajutorul Consiliului Concurenţei în această anchetă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici