Ministrul Comunicaţiilor respinge declararea insolvenţei Poştei, propusă de Fondul Proprietatea - Mediafax

Ministrul Comunicaţiilor respinge declararea insolvenţei Poştei, propusă de Fondul Proprietatea

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Lucian Şova a respins miercuri propunerea Fondului Proprietatea de declanşare a insolvenţei Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), care va beneficia de un program de finanţare din bugetul ministerului.

153 afişări

Ministrul Şova s-a întâlnit cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, acţionar minoritar la Poşta Română, pentru a-i prezenta ultimele acţiuni desfăşurate pentru capitalizarea operatorului de servicii poştale şi pentru a atrage fondul în procesul de capitalizare.

„Discuţiile de astăzi au eşuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net”, arată un comunicat al ministerului.

Propunerea a fost respinsă de ministrul Lucian Şova care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania Poşta Română, în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul minoritar. FP contestase schimbarea membrilor CA, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

Tot miercuri ministrul Lucian Şova s-a întâlnit şi cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu care a discutat despre un program de finanţare pentru Poşta Română. S-a stabilit începerea unor noi demersuri pentru noi linii de finanţare pentru companie, la care vor contribui şi alţi finanţatori instituţionali şi comerciali.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
POŞTA ROMANA ,
INSOLVENŢĂ ,
MINISTRU

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.