Ministrul Economiei: Obiectivele intermediare stabilite de programe europene, atinse fără scumpirea automobilelor

Obiectivele intermediare stabilite de diversele programe europene trebuie să poată fi atinse fără costuri suplimentare care ar scumpi automobilele actuale, susţine ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, care a participat marţi la întâlnirea miniştrilot economiei din UE.

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Obiectivele intermediare stabilite de programe europene, atinse fără scumpirea automobilelor

Ministrul Economiei: Obiectivele intermediare stabilite de programe europene, atinse fără scumpirea automobilelor

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a participat la Budapesta la întâlnirea miniştrilor economiei din UE, la invitaţia ministrului Márton Nagy, care deţine pentru următoarele luni Preşedinţia Consiliului UE.

S-a discutat despre tranziţia spre autovehiculul electric, păstrarea competitivitatea industriei europene după declaraţia de la Anvers şi influenţa Inteligenţei Artificiale asupra competitivităţii europene.

„Am susţinut poziţia industriei româneşti, cu ai cărei reprezentanţi m-am întâlnit săptămână trecută, pentru a avea o poziţie de ţară. Am militat pentru realism şi echilibru, pentru identificarea şi alocarea corectă a resurselor financiare, pentru că toţi cetăţenii europeni trebuie să beneficieze de aceste resurse, atâta timp cât obiectivele sunt comune şi se adresează tuturor”, a scris Oprea pe Facebook.

Acesta arată că industria auto în România contribuie cu 14% la formarea PIB-ului, cu 27% la exporturi, generează peste 230.000 de locuri de muncă în cele peste 600 de companii de profil.

„De aceea, viitorul automobilului electric trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a produce în Europa autovehicule cu preţ competitiv, care să poată fi cumpărate de cetăţenii europeni, pentru a conserva locurile de muncă din domeniu. Este nevoie de inovare, cercetare şi dezvoltare de noi produse în Europa pentru a face faţă concurenţei de pe alte continente. Iar obiectivele intermediare stabilite de diversele programe europene trebuie să poată fi atinse fără costuri suplimentare care ar scumpi automobilele actuale. Nu e uşor, dar e posibil cu o politică economică echilibrată”, a adăugat ministrul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici