Ministrul Economiei propune un bonus pentru companiile care angajează salariaţi şi îi ţin cel puţin şase luni.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus, vineri, că o idee de relansare a economiei, după ce va trece pandemia de COVID-19, ar fi ca acele companii care angajează salariaţi pentru cel puţin şase luni să primească un bonus, precizând că acest stimulent financiar ar putea fi asigurat de stat.

2183 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei propune un bonus pentru companiile care angajează salariaţi şi îi ţin cel puţin şase luni.

Bonus pentru companiile care angajează salariaţi şi îi cel puţin ţin şase luni

„Dacă am da un bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin şase luni de zile, atunci aş vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip. (...) Sigur că bugetul de stat are capacitatea să ofere şi bonusuri, pentru că trebuie repornită economia. Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, şi o să vedeţi şi în următoarele săptămâni măsurile de relansare. Aceasta este o măsură de relansare, este o măsură activă”, a spus ministrul Economiei, la Digi24.

Virgil Popescu a adăugat că există în lucru mai multe scenarii.

„Măsura activă este o măsură de a motiva companiile să angajeze oameni şi să îi ţină pe o perioadă mai lungă. (...) Într-o săptămână, două, o să vedeţi pachetul de relansare, dacă nu chiar săptămâna viitoare. Lucrăm la o schemă de sprijin şi pentru companiile mari, pentru că pentru IMM-uri avem o schemă de sprijin. O să lucrăm şi pentru companiile mari”, a mai spus Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici