Ministrul Finanţelor: "CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, anunţă că CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie. Banca a plătit dividente în valoare de peste 600 de milioane de lei statului român, susţine demnitarul.

747 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: "CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie"

Ministrul Finanţelor: "CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie"

„Aprobarea, la finalul anului 2021, a mecanismelor financiare prin care a fost încheiat procesul de capitalizare al CEC Bank, începute în anul 2019, îşi arată eficienţa. CEC Bank a virat către bugetul de stat peste 634 milioane de lei, în contul dividendelor din profitul aferent anilor 2019 şi 2020”, a anunţat ministrul Finanţelor.

Din punct de vedere statistic este cea mai profitabilă perioadă din istoria băncii, consideră Adrian Câciu.

„Datele preliminare pe anul 2021 arată faptul că CEC Bank trece prin cea mai profitabilă perioadă din istorie iar acest fapt trebuie să reprezinte o oportunitate pentru economie în contextul realizării unei stabilităţi financiare solide şi să se reflecte în creşterea gradului de intermediere financiară la nivel national. Companiile româneşti beneficiază de încă o alternativă competitivă de creditare pentru dezvoltare, furnizată, indirect, de statul român”, a preciat Adrian Câciu.

Cea mai mare parte a profitului net a fost repartizat în baza acordului convenit cu Comisia Europeană în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici