Ministrul Finanţelor: Nu există la Ministerul Finanţelor vreun proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari

  • Florin Cîţu susţine că nu există la Ministerul Finanţelor niciun proiect de act normativ privind şomajul tehnic pentru bugetari
  • Mai mult, ministrul Finanţelor susţine că nu este momentul pentru aşa ceva
  • Miercurea trecută, Ludovic Orban a spus că Guvernul are în vedere o reglementare privind intrarea în şomaj tehnic a bugetarilor
2919 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: Nu există la Ministerul Finanţelor vreun proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari

Ministrul Finanţlor: Nu există niciun proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seara, că nu există la Ministerul Finanţelor un proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari. „Nu cred că este momentul astăzi pentru aşa ceva”, a spus Cîţu.
 
După ce miercurea trecută premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat şi că ar exista deja în lucru la Ministerul Muncii un astfel de act normativ, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seara, la Digi24, că, la ministerul pe care îl coordonează nu există un astfel de proiect.
 
„În ceea ce mă priveşte nu am discutat aşa ceva, nu există un astfel de proiect. Eu ştiu discuţiile din spaţiul public, dar cred şi mereu am susţinut (că e nevoie de – n.r.) o reformă a aparatului administrativ. Spuneam acest lucru în momentul în care România nu era în lupta cu coronavirus”, a spus Florin Cîţu, precizând că reforma se face, în continuare, prin informatizare, digitalizarea ANAF şi altele.
 
„Am auzit discuţia din spaţiul public, o ştiu (...). Nu cred că e momentul astăzi pentru aşa ceva”, a mai spus Florin Cîţu, afirmând, totodată, că se poate face reforma aparatului administrativ „dar nu atunci când ne luptăm cu corornavirus”.
 
Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercurea trecută, că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat. El a precizat că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului.
 
„Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a spus Ludovic Orban la B1Tv.
 
Acesta a anunţat că măsura se va aplica atât în administraţia centrală, cât şi locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici