Ministrul Leonard Orban participă joi la conferinţa Mediafax Talks about European Funds

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, va dezbate joi, la conferinţa Mediafax Talks about European Funds, împreună cu reprezentanţii programelor operaţionale, cele mai importante teme dedicate atragerii fondurilor europene.

144 afișări
Imaginea articolului Ministrul Leonard Orban participă joi la conferinţa Mediafax Talks about European Funds

Ministrul Leonard Orban participă joi la conferinţa Mediafax Talks about European Funds

Conferinţa va avea loc la hotel Athenee Palace Hilton, salon Le Diplomate, începand cu ora 12:00.

Vor fi analizate teme precum înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, care vor fi atribuţiile instituţiei şi autorităţuile aflate în subordine, ce domenii beneficiază de mai multe fonduri şi unde au mai rămas mai mulţi bani care pot fi atraşi.

Se va discuta, de asemenea, despre bugetele alocate pentru fiecare program operaţional şi cât a mai rămas de accesat, despre reglementările pe care le pregătesc autorităţile, astfel încât firmele care doresc să acceseze fonduri europene şi cele care au accesat deja să ştie ce documente să pregătească şi cum se fac decontările.

Vor fi abordate şi teme precum rolul băncilor pentru obţinerea fondurilor europene, care este termenul în care se aprobă sau nu un dosar depus la bancă pentru fonduri europene, cum ajung băncile la clienţii care doresc sprijin pentru accesarea fondurilor europene şi cât de important este rolul fondului de garantare pentru accesarea fondurilor europene.

Pentru prima dată, ministrul Afacerilor Europene participă la dezbateri împreună cu mediul de afaceri, reprezentanţii programelor operaţionale şi presa.

Printre speakerii evenimentului se numără, alături de Leonard Orban, Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, Gabriel Friptu, directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Opraţional Regional, Cătălina Meliţă, director general POS CCE, Ramona Ivan, director executiv Direcţia Instituţii Financiare din BCR, Radu Graţian Gheţea, preşedintel CEC Bank, Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, Leonard Cornoiu, director Fonduri Europene la Banca Transilvania şi Adrian Mîndroiu, director general AM POS Mediu.

Conferinţa va fi moderată de Cristian Dimitriu, director editorial Mediafax Group.

Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul http://www.mediafaxtalks.ro/european-funds/index.php până pe 13 octombrie.

Mediafax Talks about European Funds are ca parteneri BCR, FNGCIMM, Banca Transilvania şi Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici