MIPE anunţă cum vor fi ajutate IMM-urile pentru realizarea de investiţii şi retehnologizare

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat, miercuri, Ghidul solicitantului aferent Investiţiilor destinate capacităţilor de prestare de servicii şi retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă, Acţiunea 4.1.1. – Programul Operaţional Competitivitate.

329 afișări
Imaginea articolului MIPE anunţă cum vor fi ajutate IMM-urile pentru realizarea de investiţii şi retehnologizare

Apelul va fi deschis în data de 23 august

„Acordăm aceste finanţări pentru a sprijini refacerea capacităţii de rezilienţă microîntreprinderilor şi IMM-urilor, prin realizarea de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie sau prestare de servicii, dar şi pentru retehnologizare. Sprijinim, în egală măsură, şi refacerea economiei grav afectată de efectele pandemiei COVID-19”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Alocarea este de 238.760.397 euro, însă, prin aplicarea mecanismul de supracontractare prevăzut de legislaţia în vigoare, suma maximă până la care pot fi acordate fonduri este echivalentul a 358.140.596 euro, a anunţat MIPE.

Pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de minimis valoarea finanţării nerambursabile este de minimum 50.000 euro şi maximum 200.000 euro. Pentru proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de stat valoarea finanţării nerambursabile este de minimum 50.000 euro şi maximum 500.000 euro.

Potenţialii beneficiari se pot înrola în aplicaţia IMM Recover pentru pregătirea documentelor începând cu 16 august, data la care începe perioada de preînscriere. Lansarea apelului de proiecte şi depunerea propunerilor de proiecte în aplicaţia informatică IMM Recover vor avea loc pe data de 23 august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici