Mişcare importantă pe piaţa criptomonedelor. Anunţul făcut de Germania

Germania, principala economie a Europei, plănuieşte să le ofere pentru prima dată şansa anumitor fonduri de a investi în active de tip crypto, potrivit Bloomberg.

18095 afișări
Imaginea articolului Mişcare importantă pe piaţa criptomonedelor. Anunţul făcut de Germania

Mişcare importantă pe piaţa criptomonedelor. Anunţul făcut de Germania

O lege care intră în efect luni le va permite aşa-ziselor spzialfond-uri cu reguli fixe de investiţii să îşi pună până la 20% din deţineri în Bitcoin sau alte active digitale. Fondurile, care pot fi accesate de investitori instituţionali precum administratorii de pensii şi companiile de asigurări, gestionează în prezent 1.800 de miliarde de euro.

Autorităţile de reglementare la nivel mondial s-au mişcat încet în ceea ce priveşte acceptarea criptomonedelor, însă decizia Germaniei marchează un eveniment ce va aduce clasa de active în spaţiul mainstream şi vine în urma unor investiţii efectuate de unele dintre cele mai cunoscute nume din industria finanţelor, incluzându-i aici pe Mike Novogratz şi Alan Howard.

„Majoritatea fondurilor vor rămâne cu mult sub pragul de 20%. Pe de-o parte, investitorii instituţionali au cerinţe stricte de reglementare pentru strategiile de investiţie. Însă pe de altă parte, companiile îşi doresc – de asemenea – să investească în crypto”, spune Tim Kreutzmann, expert în active digitale la BVI, organul german de reglementare a industriei dedicate fondurilor.

Volatilitatea activelor nu va atrage o bună parte din investitorii germani, care tind să fie mai conservatori, fondurile urmând să se apropie de pragul de 20% în aproximativ cinci ani, crede Kamil Kaczmarski, membru al firmei de consultanţă managerială Oliver Wyman LLC.

Grupul DWS, managerul de active al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, analizează cu atenţie mişcările efectuate de autorităţi, însă nu plănuieşte să ofere prea curând fonduri care cumpără criptomonede, conform unui purtător de cuvânt. DekaBank, unul dintre cei mai mari manageri germani de active, ia în considerare o potenţială investiţie în monede digitale, însă momentan nu a luat o decizie în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici