Mişcare îndrăzneaţă pentru liniile internaţionale ale Eurolines România. Compania a încheiat un parteneriat cu FlixBus, cel mai mare transportator european de persoane

Operatorul de servicii turistice Eurolines România a încheiat un parteneriat cu firma de transport FlixBus, urmând să pună la dispoziţie 50 de autocare şi să integreze liniile internaţionale în reţeaua de rute a Flixbus, de la 1 septembrie, a declarat marţi directorul Dragoş Anastasiu.

1314 afișări
Imaginea articolului Mişcare îndrăzneaţă pentru liniile internaţionale ale Eurolines România. Compania a încheiat un parteneriat cu FlixBus, cel mai mare transportator european de persoane

Liniile internaţionale ale Eurolines România vor fi integrate în reţeaua transportatorului FlixBus

Unul dintre motivele acordului este reprezentat de lipsa tehnologiei resimţită de firma românescă. „Ce ne lipeşte nouă în momentul de faţă este tehnologia. De asta am şi simţit nevoia acestui parteneriat. (...) Noi acum suntem la 3-4% rezervări online plătite. Lumea se uită pe internet, apoi sună şi vine în agenţie. Credem că până la sfârşitul anului viitor vom ajunge la 10%, cel puţin”, a spus Dragoş Anastasiu, directorul general al Eurolines România, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liniile internaţionale ale Eurolines România către Germania, Cehia, Anglia, Italia, Spania sau Franţa vor fi integrate, din 1 septembrie, în reţeaua de rute internaţionale ale companiei de transport cu autocarul FlixBus.

„Autocarele noastre o să transporte şi toate liniile nostre vor fi integrate într-un sistem mai mare, mai numeros, din punctul de vedere al liniilor. Brandul, vizibilitatea, va fi FlixBus. Agenţiile Eurolines vor vinde în continuare bilete. Autocarele noastre, care sunt ale Rombus, companie din firmă, vor continua să funcţioneze. (...) În funcţie de rezultatele parteneriatului, vom fi obligaţi să ne mărim flota. (...) Filozofia de business a FlixBus este parteneriatul. FlixBus nu deţine autocare”, a explicat Anastasiu.

Până la începerea vârfului de sezon de iarnă, liniile Eurolines România vor fi integrate complet în reţeaua FlixBus, a anunţat Nikolai Voitiouk, vicepreşedinte pentru Europa de Est al FlixBus.

„De la 1 septembrie, oricine care îşi rezervă un bilet de pe Eurolines va avea acces la tot ce oferă FlixBus. Pe de-o parte, sunt peste 500 de oraşe pe care le adăugăm reţelei FlixBus, pentru că firma românească este conectată direct cu reţeaua noastră existentă”, a explicat Voitiouk.

Eurolines estimează că îşi va dubla numărul de pasageri transportaţi, ajungând la 300.000, în 2018, de la 150.000, în anul 2017.

Grupul Eurolines cuprinde 21 de companii, cu entităţi specializate în transport, turism, IT. Eurolines România a fost înfiinţată în 1995 şi activează în domeniul transportului şi turismului.

FlixBus este un furnizor european de transport de persoane pe distanţe lungi. FlixBus are 200.000 de curse zilnice către 1.200 de destinaţii din 26 de ţări şi a construit colaborări cu 250 de parteneri operatori de autocar din Europa în cei patru ani de când operează. FlixBus este responsabil de partea de tehnologie, ticketing, relaţiile cu clienţii, planificarea reţelei de rute, marketing şi vânzări, în timp ce partenerii locali se ocupă cu operarea autocarelor. Compania intenţionează să transporte 40 de milioane de pasageri în Europa, în 2017.

La începutul anului 2017, FlixBus a încheiat un parteneriat cu Alis Grup, agenţie care asigură partea de transport. Primele autocare FlixBus au început să circule în România vara trecută. La începutul acestei veri au fost adăugate 16 noi destinaţii din partea de vest a României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici