Modele Dacia cu viaţă scurtă. Prototipuri "meşterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni

Încă de la deschiderea fabricii de la Colibaşi (acum Mioveni), inginerii de la Dacia s-au jucat cu modelele, în încercarea lor de a ţine pasul cu moda în materie de maşini. Şi dacă unele dintre acestea au rămas doar în stadiul de prototip, altele au fost produse în doar câteva exemplare sau au fost dedicate doar unei categorii de români, respectiv conducerii Partidului Comunist, potrivit Incont.ro.

731 afișări
Imaginea articolului Modele Dacia cu viaţă scurtă. Prototipuri "meşterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni

Modele Dacia cu viaţă scurtă. Prototipuri "meşterite" de-a lungul anilor de inginerii de la Mioveni (Iamgine: Incont.ro)

Prietenia dintre Dacia şi Renault nu este nouă şi nu datează doar din 1999, de când uzina de la Mioveni a devenit parte a grupului francez.

Înca de la deschidere, din 1966, fabrica a fost construită în urma unui acord între autorităţile comuniste şi producatorul de maşini Renault, care prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia.

Aşa se face că mai multe modele realizate la Mioveni seamănă mai mult sau mai puţin cu autoturismele produse de compania franceză sau sunt copii ale acestora.

În uzina de la Mioveni, dar şi în diferite service-uri, au fost realizate de-a lungul anilor mult mai multe modele care, dintr-un motiv sau altul, fie nu au ieşit niciodată la lumină, fie au fost produse în număr limitat şi doar pentru elita comunistă.

Vezi ce care sunt modelele de Dacia cu viaţă scurtă pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici