Moneda euro scade la minimul ultimilor 20 de ani şi se apropie de paritate cu dolarul

Euro a coborât la minimul ultimilor 20 de ani şi s-a apropiat de paritate faţă de dolar, din cauza îngrijorărilor că o criză energetică va arunca regiunea în recesiune, în timp ce moneda americană a fost stimulată de aşteptările că Rezerva Federală va majora ratele, scrie Reuters.

12026 afișări
Imaginea articolului Moneda euro scade la minimul ultimilor 20 de ani şi se apropie de paritate cu dolarul

Moneda euro scade la minimul ultimilor 20 de ani şi se apropie de paritate cu dolarul

Cea mai mare conductă care transportă gaz rusesc către Germania, conducta Nord Stream 1, a început luni întreţinerea anuală, urmând ca fluxurile să fie oprite timp de 10 zile. Guvernele, pieţele şi companiile sunt îngrijorate că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina.

Euro a coborât până la 1,0051 dolari faţă de dolarul american, cel mai slab nivel din decembrie 2002..

Moneda americană s-a apreciat pe fondul aşteptărilor că Fed va continua să majoreze agresiv ratele în timp ce abordează inflaţia în creştere.

Se aşteaptă ca Fed să majoreze ratele cu 75 de puncte de bază la şedinţa din 26-27 iulie.

Consumatorii americani consideră că inflaţia va continua să crească în următorul an, dar se aşteaptă la un ritm mai moderat pe termen lung, într-un semnal că aşteptările inflaţioniste rămân ancorate în mod rezonabil, se arată într-un sondaj realizat luni de New York Fed.

Datele privind preţurile de consum care vor fi publicate miercuri reprezintă principalul punct de interes economic al acestei săptămâni în SUA. Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteaptă ca indicele să arate că preţurile de consum au crescut cu o rată anuală de 8,8% în iunie.

Dolarul australian a fost cel mai slab performer al zilei, scăzând la minimul ultimilor doi ani din cauza temerilor legate de creşterea globală. Mai multe oraşe chineze au adoptat noi restricţii COVID-19, de la oprirea afacerilor la închideri, pentru a ţine în frâu noile infecţii, ceea ce ar putea crea noi întreruperi ale aprovizionării. citiţi mai departe

Moneda australiană a scăzut până la 0,6716 dolari, cel mai slab nivel din iunie 2020.

Pe piaţa criptomonedelor, bitcoin a scăzut cu 1,62%, la 20.519 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
euro,
dolar,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici