Moody's a redus ratingul Belgiei cu două trepte

Agenţia de evaluare financiară Moody's a redus vineri ratingul Belgiei cu două trepte, la "Aa3". Moody's a invocat deteriorarea condiţiilor de finanţare pentru statele din zona euro, riscurile pentru creşterea economiei belgiene şi cosul bugetar pe care l-ar putea avea salvarea unor bănci, printre care şi Dexia.

304 afișări
Imaginea articolului Moody's a redus ratingul Belgiei cu două trepte

Moody's a redus ratingul Belgiei cu două trepte (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Fragilitatea pieţelor datoriei publice este din ce în ce mai acuzată şi are şanse mici să înceteze înr-un viitor apropiat. Aceasta înseamnă un potenţial crescut de tensiuni privind finanţarea ţărilor din zona euro cu o datorie publică şi a nevoilor de refinanţare ca a Belgiei", a precizat agenţia într-un comunicat.

"Al doilea motiv al deciziei Moody's este mărirea considerabilă a riscurilor pe termen mediu pentru creşterea economică, dincolo de orice ajustare ciclică normală, în mica economie belgiană, foarte deschisă", a continuat agenţia.

În fine, agenţia menţionează "apariţia unor noi riscuri care creează o incertitudine mai mare cu privire la implicaţiile angajamentelor condiţionale în favoarea sectorului bancar pentru finanţele statului".

Moody's plasase ratingul Belgiei sub supraveghere în octombrie. Perspectiva este negativă, ceea ce înseamnă că agenţia ar putea reduce din nou ratingul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici