Moscova amendează Apple pentru „ştiri false despre operaţiunea specială”

Este pentru prima dată când gigantul californian este penalizat în Rusia.

294 afișări
Imaginea articolului Moscova amendează Apple pentru „ştiri false despre operaţiunea specială”

Moscova amendează Apple pentru „ştiri false despre operaţiunea specială”

Un judecător din Moscova a amendat Apple cu 400.000 de ruble (aproximativ 3.800 de euro) pentru că nu a eliminat conţinut considerat fals despre operaţiunea specială din Ucraina.

Este prima dată când gigantul californian este sancţionat în Rusia, scrie agenţia de ştiri de stat rusă Interfax.

Compania Apple a fost găsită vinovată că nu a eliminat informaţiile interzise. Judecătorul a spus că nu există niciun motiv pentru a respinge încălcarea de către Apple ca fiind nesemnificativă.

O declaraţie citită în instanţă a spus că Apple nu a eliminat aplicaţii şi podcasturi care conţin informaţii incorecte despre operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, precum şi informaţii „care au ca scop atragerea minorilor în activităţi ilegale pentru a destabiliza situaţia politică din Rusia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici