MTI datorează 120 mil. lei firmelor de transport persoane. Plăţile sunt întârziate cu un an

Ministerul Transportului şi Infrastructurii are o datorie către firmele de transport persoane de 120 milioane lei, reprezentând sume restante la compensaţiile care se acordă în preţul biletelor pentru categoriile defavorizate.

31 afișări
Imaginea articolului MTI datorează 120 mil. lei firmelor de transport persoane. Plăţile sunt întârziate cu un an

MTI datorează 120 mil. lei firmelor de transport persoane. Plăţile sunt întârziate cu un an (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Banii vin foarte lent, dar totuşi constant, şi am ajuns cu plata la septembrie 2009, deci suntem cu un an în urmă. Am solicitat compensarea datoriilor pe care ministerul le are faţă de firme cu sumele datorate la bugetul de stat, însă de fiecare dată am fost refuzaţi", a declarat, joi, la Mediafax Talks about Transporturi&Logistics, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

El a dat exemplul unei firme de transport care are de încasat o subvenţie de 400.000 lei şi are de vărsat la buget 100.000 lei.

"Conturile firmei sunt blocate, în condiţiile în care ea are de recuperat de la stat o sumă de patru ori mai mare decât cea pe care o datorează la buget", a afirmat Hagiu.

Din totalul firmelor de transport rutier, 45% s-au închis sau se află în procedură de insolvenţă sau faliment, potrivit reprezentantului FORT.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat miercuri că sumele pe care firmele le au de încasat de la stat vor fi compensate din oficiu cu obligaţiile bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici