Mutare mult aşteptată: Uber a depus documentele pentru oferta publică iniţială

Uber Technologies Inc a depus documente pentru oferta publică iniţială, făcând un pas mai aproape de ceea ce ar putea deveni una dintre cele mai mari şi mai aşteptate listări la bursă din toate timpurrile, anunţă Reuters.

3663 afișări
Imaginea articolului Mutare mult aşteptată: Uber a depus documentele pentru oferta publică iniţială

Uber a depus, discret, documentele pentru oferta publică iniţială

Compania a depus documentele în aceeaşi zi cu rivalii de la Lyft. Depunerile simultane continuă lupta prelungită dintre Uber şi Lyft, care oferă servicii asemănătoare şi practică aceleaşi tarife. Uber îşi doreşte cu ardoare să învingă Lyft pe Wall Street, spun surse familiare cu acest subiect.

Documentele depuse marchează scena pentru una dintre cele mai mari listări din tehnologie. Uber a fost evaluată, cu ocazia celei mai recente runde private de finanţare, la 76 de miliarde de dolari, iar în oferta publică ar putea atinge 120 de milioane de dolari.

Listarea companiei, anul viitor, va fi cea mai mare dintr-un şir de intrări la bursă ale companiilor din Silicon Valley, printre care compania de închiriere de apartamente Airbnb Inc şi firma de mesagerie Slack. Dar planurile companiilor ar putea fi afectate de volatilitatea pieţelor, din ce în ce mai resimţită.

Listarea va fi şi un test al toleranţei investitorilor de la bursă faţă de controversele legale şi din interiorul companiei cu care s-a confruntat Uber în cea mai mare parte a anului, dar şi de apreciere a transformării companiei impusă de CEO-ul Dara Khosrowshahi.

Khosrowshahi a preluat şefia Uber cu puţin mai mult de un an în urmă şi a declarat în repetate rânduri că va lista Uber în 2019. În august, el a angajat primul director financiar al companiei în mai mult de trei ani.

Împreună, Uber şi Lyft vor testa şi apetitul investitorilor pentru afacerile de tip ride-sharing, care s-au dovedit extrem de populare, dar şi neprofitabile.

Uber a pierdut, în al treilea trimestru, 1,07 miliarde de dolari şi se confruntă cu încetinirea creşterii. Veniturile sale au fost în T3 de 2,95 miliarde de dolari, o creştere de 5% faţă de trimestrul precedent. Rezervările au crescut cu doar şase procente.

Uber a obţinut în jur de 18 miliarde de dolari de la investitori privaţi, începând cu anul 2010. Compania operează în mai mult de 70 de ţări, în timp ce Lyft doar în SUA şi Canada, dar intră într-o perioadă de expansiune globală.

Uber şi-a adăugat, de asemenea, o serie de alte afaceri, care sunt în creştere, dar care încă nu au profituri sustenabile. Acestea includ transportul de mărfuri, livrarea de alimente şi închirierea de biciclete electrice şi scutere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici