NASA, solicitată să analizeze motivul accelerării involuntare a maşinilor Toyota

Autorităţile SUA pentru siguranţa traficului au cerut ajutorul specialiştilor agenţiei spaţiale americane (NASA) pentru a analiza dacă sistemul electronic de acceleraţie al maşinilor Toyota este cauza accelerării involuntare a acestora, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi, Ray LaHood.

37 afișări
Imaginea articolului NASA, solicitată să analizeze motivul accelerării involuntare a maşinilor Toyota

NASA, solicitată să analizeze motivul accelerării involuntare a maşinilor Toyota (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Separat de investigaţia NASA, experţi ai Academiei Naţionale de Ştiinţe vor conduce un studiu, la nivelul întregii industrii auto, privind acceleraţia involuntară, a adăugat oficialul, citat de Reuters.

"Suntem decişi să clarificăm problema acceleraţiei involuntare", a spus el.

Investigaţia autorităţii americane pntru siguranţa traficului, referitoare la acceleraţia maşinilor Toyota, a început după ce producătorul auto nipon a anunţat rechemarea a 8,5 milioane de autovehicule în ultimele şase luni din această cauză.

Nouă specialişti ai NASA vor contribui cu expertize în domeniile electronic, interferenţă electromagnetică, integritate software şi rezolvarea unor probleme complexe, potrivit oficialilor Departamentului Transporturilor.

Toyota a cerut, de asemenea, revizia sistemului de acceleraţie de către o companie independentă de consultanţă în inginerie, Exponent, iar rezultatele preliminare nu au evidenţiat probleme, a anunţat grupul nipon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici