Nemţii de la Volkswagen şi-au regăsit „iubirea” pentru China şi investesc 2 miliarde euro în maşini electrice

1450 afișări
Imaginea articolului Nemţii de la Volkswagen şi-au regăsit „iubirea” pentru China şi investesc 2 miliarde euro în maşini electrice

Volkswagen a anunţat că va investi 2,1 miliarde de euro în doi producători chinezi de vehicule electrice, pariind astfel pe cea mai mare piaţă auto din lume, relatează Reuters.

VW a declarat că va investi 1 miliard de euro pentru o participaţie de 50% în companiaAnhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors), deţinută acum de stat, sporindu-şi, de asemenea, participaţia într-un joint-venture deja existent cu JAC la 75 %, de la 50%.

Compania comună va lansa încă cinci modele electrice până în 2025, a declarat VW. Gigantul german îşi propune să vândă anual, până în 2025, 1,5 milioane de vehicule bazate pe noile tehnologii - inclusiv maşini electrice cu baterii, i vehicule de tip hibrid şi cu hidrogen - în China.

Într-o tranzacţie separată, VW va plăti 1,1 miliarde de euro pentru a achiziţiona 26,5% din Guoxuan High-tech Co Ltd, producător de baterii electrice, devenind cel mai mare acţionar al companiei. VW a spus că Guoxuan, cu sediul în Hefei, va furniza baterii maşinilor sale produse în China.

Ofertele vin în condiţiile în care rivalii la nivel mondial, precum producătorul american de vehicule electrice Tesla, încearcă să intre în piaţa auto auto din China. Anul trecut, Tesla a devenit primul producător auto străin care deţine în totalitate o fabrică auto din China.

China şi-a stabilit obiectivul ca 25% din vânzările anuale din 2025 să fie maşini care folosesc noi tehnologii. Anul trecut au fost vândute în China peste 25 de milioane de vehicule.

VW are, de asemenea, proiecte cu China FAW Group Corp Ltd de stat şi SAIC Motor Corp Ltd.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici