NEWS ALERT O nouă ţară interzice cerealele din Ucraina. România a rămas sigura cale pentru cerealele ucrainene / Discuţii la Bucureşti pentru găsirea unei soluţii

Bulgaria a introdus o interdicţie temporară asupra importurilor de cereale din Ucraina, cu excepţia celor aflate în tranzit, a anunţat miercuri Radio Bulgaria, citându-l pe premierul interimar Galab Donev.

4625 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT O nouă ţară interzice cerealele din Ucraina. România a rămas sigura cale pentru cerealele ucrainene / Discuţii la Bucureşti pentru găsirea unei soluţii

NEWS ALERT O nouă ţară interzice cerealele din Ucraina. România a rămas sigura cale terestră pentru cerealele din Ucraina / Discuţii la Bucureşti pentru găsirea unei soluţii

Polonia, Ungaria şi Slovacia au decis zilele trecute interzicerea importurilor de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina, pentru a-şi proteja agricultura.

"În cursul anului trecut, o cantitate semnificativă de alimente a rămas în ţară şi a perturbat lanţurile alimentare", a declarat Donev.

"Suntem forţaţi să adoptăm această măsură la nivel naţional deoarece autorităţile europene încă analizează o măsură adecvată".

La acesta oră România a rămas singura ţară membră UE şi vecină cu Ucraina ce permite tranzitul cerealelor ucrainene. Miniştrii agriculturii de la Bucureşti şi Kiev vor avea astăzi o discuţie pentru găsirea unui soluţii.

„Orice măsură pe care o vom lua trebuie să respectăm Regulamentul UE şi să facem în aşa fel încât să nu afectăm fermierii din România”, a spus premierul Nicolae Ciucă astăzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici