nextE continuă să dezvolte piaţă C&I solar din România şi semnează cel mai mare contract Corporate PPA pentru energie verde din România

202 afișări
Imaginea articolului nextE continuă să dezvolte piaţă C&I solar din România şi semnează cel mai mare contract Corporate PPA pentru energie verde din România

nextE continuă să dezvolte piaţă C&I solar din România şi semnează cel mai mare contract Corporate PPA pentru energie verde din România

nextE, companie de energie regenerabilă care funcţionează în regim de Producător Independent de Energie (IPP) – anunţă continuarea dezvoltării pieţei C&I solar (Comercial & Industrial consumers) din România şi a produsului său EaaS (Energy as a Service) prin semnarea unui nou contract Corporate PPA (Power Purchase Agreement) între un consumator şi un producător de energie regenerabilă. În baza acestui contract, nextE va livra pe termen lung clientului său energie verde dintr-o centrală fotovoltaică de 42,9 MW / 51,48 MWp, acesta fiind cel mai mare proiect de tip C&I solar on-site din România şi unul dintre cele mai importante din regiune.

Astfel, nextE va investi aproximativ 35 milioane EURO pentru proiectarea şi implementarea centralei fotovoltaice compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice şi 130 de invertoare, precum şi o staţie proprie de 110/20kV. Toate componentele vor fi de ultimă generaţie pentru a asigura un randament maxim,  centrala fiind dezvoltată pe o suprafaţă de 50 de hectare în regim agri PV care permite continuarea pe amplasamentul centralei a activităţii de păşunat, reducând astfel impactul asupra comunităţii şi activităţilor locale.

Acesta este cel mai recent proiect nextE din planul de dezvoltare ce presupune realizarea a 500 MWp până în 2027 în proiecte fotovoltaice prin care energia va fi livrată direct marilor consumatori comerciali şi industriali din România.

Octavian Ciucă, Co-Founder & Co-CEO al nextE a declarat: “Semnarea parteneriatului dintre nextE şi clientul nostru reprezintă un eveniment de referinţă pentru industria fotovoltaică şi piaţa C&I din România: marcăm un parteneriat şi o investiţie cu impact imediat asupra sustenabilităţii în România, prin care nextE va realiza cel mai mare proiect C&I din România şi printre cele mai mari din Europa. Alături de echipa clientului nostru, vom livra un proiect revoluţionar pentru ce înseamnă furnizare de energie electrică în România şi care reflectă esenţa filozofiei nextE Energy as a Service – energie verde produsă acolo unde este consumată, fără impact asupra reţelelor de transport şi distribuţie, garantând consumatorului final securitatea alimentării şi preţului. Continuăm investiţiile în mai multe proiecte aflate în diferite etape de implementare, însumând aproximativ 160 MWp, ţinta noastră fiind de a atinge o capacitate de 500 MWp până la sfârşitul anului 2027. Ne vom adresa în continuare consumatorilor de energie electrică din România cu oferte şi produse care să asigure sustenabilitatea activităţii lor. Este cât se poate de evident că viitorul impune găsirea unor soluţii tehnice şi contractuale inovatoare ce răspund atât ţintelor de protecţie a mediului, cât şi celor de competitivitate economică.

Bogdan Cordoş, Chief Legal and Strategy Officer al nextE a declarat: „După finalizarea la finalul anului trecut a primei investiţii C&I din România, PvPP nextE Alpha Prundu Bargaului, prin acest ultim parteneriat pe termen lung, nextE îşi continuă strategia de a produce energie verde pentru marii consumatori din România, garantând securitatea livrării şi a preţului prin intermediul structurii EaaS. Strategia nextE este de a maximiza impactul producţiei de energie verde prin livrarea acesteia acolo unde este cea mai mare nevoie – marilor consumatori din România, care trebuie să îşi reducă impactul asupra mediului şi în acelaşi timp să îşi asigure în continuare competitivitatea. Pentru nextE, tranziţia energetică presupune nu doar protecţia mediului înconjurător prin reducerea emisiilor, ci şi continuarea activităţii economice pe baze sustenabile financiar.”

Despre nextE

nextE este compania care oferă acces la energie regenerabilă produsă în capacităţi de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost investiţie, fără riscuri de performanţă şi riscuri operaţionale, on-site şi off-site, cu structuri contractuale inovatoare de până la 25 de ani. Opţiunea de implementare EaaS (Energy as a Service) presupune producţia energiei electrice într-o centrală fotovoltaică construită, finanţată, deţinută şi utilizată de către nextE în locaţiile de consum ale clientului sau în locaţii externe faţă de locaţiile de consum ale clientului. Acest model de business asigură beneficiul maxim de consum al clienţilor din surse regenerabile, la cel mai bun cost de producţie a energiei electrice.

Producţia de energie electrică generată este livrată către clientul final asigurând companiilor următoarele beneficii: independenţă energetică, stabilitate pe termen lung, reducerea costului cu energia electrică şi scăderea amprentei de CO2.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici