Nici asiaticii nu scapă. Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit din cauza lui Putin

Pieţele din Asia s-au prăbuşit marţi dimineaţă, în condiţiile în care tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au continuat să escaladeze, anunţă CNN. Petrolul Brent creşte cu 2,2%, iar referinţa americană cu 3,5%.

556 afișări
Imaginea articolului Nici asiaticii nu scapă. Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit din cauza lui Putin

Nici asiaticii nu scapă. Pieţele din Asia s-au prăbuşit din cauza lui Putin

Indicele de referinţă japonez Nikkei 225 a scăzut cu 2%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. Indicele Shanghai Composite din China şi S&P/ASX 200 din Australia au scăzut cu peste 1%.

Prăbuşirea din Asia a fost precedată de o scădere similară pentru contractele futures ale acţiunilor americane mai devreme, luni seara, ora locală.

Contractele futures Dow au scăzut cu 443 de puncte, sau 1,3%. Contractele futures S&P 500 au scăzut cu aproximativ 2,2%, în timp ce contractele futures Nasdaq au scăzut cu 3,26%.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor ruseşti în două regiuni separatiste pro-Moscova din estul Ucrainei, după ce a recunoscut luni independenţa acestora. Măsura de recunoaştere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente pare să fie primul pas al unei potenţiale operaţiuni militare mai ample care vizează Ucraina, au declarat pentru CNN aproape o duzină de oficiali americani şi occidentali.

Incertitudinea a fost reflectată şi de o creştere a preţului petrolului. Contractele futures pentru ţiţeiul american au urcat cu 3,5%, ajungând să se tranzacţioneze la 94,24 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent a crescut cu 2,2%, la 97,42 dolari pe baril.

Pieţele au fost închise luni în Statele Unite din cauza sărbătorii Presidents Day. Vinerea trecută, Dow Jones a închis în scădere cu aproape 233 de puncte, sau 0,7%. S&P 500 şi Nasdaq Composite au încheiat ziua cu pierderi de 0,7% şi, respectiv, 1,2%. Toţi cei trei indici au încheiat săptămâna trecută pe roşu pentru a doua săptămână consecutivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici