Noi acuzaţii de evaziune fiscală împotriva Binance în Nigeria

  • Guvernul nigerian aduce noi acuzaţii de evaziune fiscală împotriva Binance, alături de reţinerea a doi administratori în custodie.
  • Se presupune că Nadeem Anjarwalla a evadat din custodie.
  • Familiile administratorilor detinuti au solicitat întoarcerea acestora, exprimând îngrijorare pentru absenţa prelungită.
486 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de evaziune fiscală împotriva Binance în Nigeria

Noi acuzaţii de evaziune fiscală împotriva Binance în Nigeria

Guvernul nigerian a depus noi acuzaţii de evaziune fiscală împotriva bursei globale de criptomonede Binance, alături de reţinerea în custodie a doi administratori de rang înalt, Tigran Gambaryan şi Nadeem Anjarwalla, scrie CNBC. Rapoartele indică faptul că Anjarwalla a evadat din custodie.

Acuzaţiile includ presupusa neplata a TVA-ului, a impozitului pe venitul companiei, neîndeplinirea obligaţiilor fiscale şi ajutorul acordat clienţilor pentru a evita plata taxelor prin platforma sa.

Familiile administratorilor reţinuţi au cerut întoarcerea acestora, exprimând îngrijorare pentru absenţa lor prelungită. Guvernul nigerian acuză Binance că provoacă tulburări în moneda locală şi facilitează speculaţiile asupra preţului nairei nigeriene prin intermediul platformei sale.

Preocupările anterioare ridicate de autorităţile nigeriene includ acuzaţii de spălare de bani şi fonduri imposibil de urmărit care circulă prin bursă.

Binance a închis de atunci platforma sa de tranzacţionare peer-to-peer în Nigeria. Aceasta nu este prima dată când Nigeria a luat măsuri împotriva Binance, deoarece în iulie 2023, Comisia pentru Valori Mobiliare şi Bursa a avertizat împotriva efectuării de tranzacţii cu burse din cauza potenţialelor riscuri ridicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici