Noi probleme pentru Volkswagen în China. Producătorul auto se confruntă din nou cu acuzaţii de muncă forţată la fabrica din Xinjiang

Volkswagen îşi revizuieşte activităţile din Xinjiang în urma unor acuzaţii potrivit cărora au apărut noi dovezi de încălcare a drepturilor omului în cadrul unui proiect din vestul Chinei.

1401 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Volkswagen în China. Producătorul auto se confruntă din nou cu acuzaţii de muncă forţată la fabrica din Xinjiang

Noi probleme pentru Volkswagen în China. Producătorul auto se confruntă cu noi acuzaţii de muncă forţată în Xinjiang

Constructorul german de automobile a declarat că poartă în prezent discuţii cu partenerul chinez SAIC Motor după ce ziarul german Handelsblatt a prezentat un raport cu privire la munca forţată în timpul construcţiei unei piste de testare în Turpan, situată într-o regiune în care guvernul a fost acuzat că îi obligă pe uiguri şi alte minorităţi musulmane să muncească forţat, informează Financial Times.

Volkswagen a declarat că "diverse scenarii sunt în prezent examinate intensiv" împreună cu partenerul său SAIC, cu care îşi desfăşoară aproximativ jumătate din activitatea în China.

În decembrie, Volkswagen a declarat că un audit mult aşteptat al fabricii sale din Xinjiang a absolvit-o de acuzaţiile de muncă forţată.

Compania a refuzat să precizeze dacă este luată în calcul o retragere completă din regiune, unde Beijingul a fost acuzat de reprimarea severă a populaţiei locale uigure şi a altor minorităţi etnice. Persoane din interiorul companiei au declarat anterior că tăierea legăturilor cu regiunea nu ar fi posibilă până la expirarea contractelor actuale, în 2029, din cauza riscului de a afecta relaţia dintre Volkswagen şi SAIC.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici