Nou atac informatic la Sony: Datele altor 25 milioane de utilizatori ar fi fost furate

Hackerii ar putea să fi furat datele din alte 25 de milioane de conturi ale utilizatorilor unor servicii Sony, într-un al doilea atac informatic masiv produs pe 18 aprilie, care a fost descoperit abia luni, potrivit producătorului japonez de electronice de consum.

171 afișări
Imaginea articolului Nou atac informatic la Sony: Datele altor 25 milioane de utilizatori ar fi fost furate

Nou atac informatic la Sony: Datele altor 25 milioane de utilizatori ar fi fost furate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania japoneză a precizat că reţeaua de jocuri Sony Online Entertainment PC a fost atacată de hackeri pe 18 aprilie, dar că a descoperit breşa de securitate abia luni, iar la scurt timp a închis serviciul. Cel de-al doilea atac dezvăluit de Sony a avut de fapt loc cu o zi înainte de cel asupra reţelei PlayStation, care a dus la furtul datelor a 77 de milioane de utilizatori.

Numele, adresele, email-urile, datele de naştere, numerele de telefon şi alte informaţii din conturile utilizatorilor Sony Online Entertainment PC ar putea să fie fost sustrase, ca şi o bază de date depăşită, din 2007.

Este posibil ca atacul să fi permis furtul datelor referitoare la operaţiunile de debit direct a 10.700 de clienţi din Austria, Germania, Olanda şi Spania, precum şi informaţii legate de cardurile de credit sau debit alte altor 12.700 de utilizatori din afara Statelor Unite, potrivit Sony.

Anunţul a avut loc la numai o zi după ce Sony a prezentat măsuri de evitare a unui alt atac cibernetic de tipul celui care a avut drept ţintă PlayStation Network, în urmă cu două săptămâni.

Cel de-al doilea incident a obligat Sony să închidă jocurile Sony Online Entertainment de pe Facebook.

Investitorii consideră că Sony şi directorul general Howard Stringer au ascuns breşele de securitate, iar scandalul reprezintă o nouă lovitură pentru compania care face eforturi să ajungă din urmă rivali precum Nintendo, Samsung Electronics şi Apple, care au lansat recent produse de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici