Noua lege a contabilităţii îi va aduce în legalitate pe contabilii care lucrează la negru

Noua lege a contabilităţii, modificată prin ordonanţă de urgenţă a guvernului, face pentru prima oară o distincţie clară între procesele de organizare şi ţinere a contabilităţii, respectiv întocmire şi semnare, potrivit Ziarului Financiar.

640 afișări
Imaginea articolului Noua lege a contabilităţii îi va aduce în legalitate pe contabilii care lucrează la negru

Noua lege a contabilităţii îi va aduce în legalitate pe contabilii care lucrează la negru (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, sistemul românesc de contabilitate face un pas înainte către dereglementare, apropiinduse de şcoala de tip anglo-saxon, susţine Marin Toma, preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

O noutate pe care legea contabilităţii o aduce este faptul că absolvenţii de studii economice superioare vor putea în acelaşi timp să organizeze şi să ţină contabilitatea, precum şi să întocmească şi să semneze situaţiile financiare la firmele care au afaceri de sub 35.000 de euro pe an. Până în prezent, doar membrii CECCAR puteau realiza toate cele patru operaţiuni.

Aceste firme care vor angaja prin contract sau convenţie civilă absolvenţi de studii economice superioare pentru realizarea contabilităţii riscă foarte mult, în condiţiile în care aceşti absolvenţi vor fi responsabili nu numai cu ţinerea contabilităţii, ci şi cu întocmirea şi semnarea acesteia, menţionează Toma.

Citeşte mai multe despre noua lege a contabilităţii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici