Noul şef al Delegaţiei FMI pentru România şi Bulgaria va fi sud-coreeanul Jaewoo Lee

Jaewoo Lee a fost numit noul şef de misiune pentru România şi Bulgaria şi va prelua funcţia la 7 decembrie 2017. „Dl Lee îl înlocuieşte pe dl Reza Baqir”, a anunţat marţi reprezentantul regional al Fondului Monetar Internaţional (FMI) din România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

198 afișări
Imaginea articolului Noul şef al Delegaţiei FMI pentru România şi Bulgaria va fi sud-coreeanul Jaewoo Lee

Noul şef al Delegaţiei FMI pentru România şi Bulgaria va fi sud-coreeanul Jaewoo Lee

„Jaewoo Lee este cetăţean al Coreei de Sud. Înainte de această numire, el a ocupat funcţia de şef de misiune în Sri Lanka, ţară care a avut un program FMI începând din iunie 2016. Posturile sale anterioare ale FMI includ funcţia de şef-adjunct al diviziei de studii regionale a Departamentului Asiatic şi Pacific şi divizia Open Macroeconomics”, se arată într-un comunicat al FMI.

„În timpul carierei sale în cadrul Fondului, Jaewoo Lee a lucrat la mai multe economii avansate şi pe pieţele emergente şi a participat sau a condus mai multe proiecte, inclusiv evaluările cursului de schimb ale FMI, evoluţiile economice şi politice de la criza financiară globală şi efectele globale ale reechilibrării Chinei”, se mai arată în comnuicat.

În afara FMI, Jaewoo Lee a lucrat ca profesor de economie la Universitatea din California şi a fost economistul principal al Coreei de la Bank of America, Merrill Lynch. Cercetările sale, printre care Revizuirea economică americană şi Revizuirea statisticilor economice, au fost publicate în mai multe reviste.

Jaewoo Lee deţine un doctorat de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts şi de licenţă şi Master în economie de la Universitatea Naţională din Seul.

În luna ianuarie 2016, Reza Baqir a fost numit ca şef al Delegaţiei FMI în România, înlocuind-o pe Andrea Schaechter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici