NPS, fondul de 751 de miliarde de dolari al Coreei de Sud, din nou sub presiune

Serviciul Naţional de Pensii din Coreea de Sud a fost contestat de grupurile de protecţie a climei, care cer ca fondul de pensii, unul dintre cele mai mari astfel de fonduri din lume, să dezvăluie detalii suplimentare despre discuţiile privind limitarea investiţiilor în cărbune, scrie Bloomberg.

331 afișări
Imaginea articolului NPS, fondul de 751 de miliarde de dolari al Coreei de Sud, din nou sub presiune

NPS, fondul de 751 de miliarde de dolari al Coreei de Sud, din nou sub presiune

Trei grupuri de activişti au depus împreună o plângere în cursul zilei de marţi la Curtea Administrativă din Seul, acuzând Ministerul Asistenţei Sociale, care supraveghează fondul, că refuză să facă publice procesele-verbale ale reuniunilor în care au fost discutate politicile de „dezinvestire” în cărbune, au precizat activiştii într-o declaraţie. NPS a refuzat să comenteze cu privire la acest caz.

NPS este obligat prin lege să împărtăşească, după un an, detaliile sau documentele legate de întâlnirile comitetului de administrare. Procesele-verbale pot fi reţinute timp de patru ani dacă se consideră că publicarea lor ar putea avea un impact asupra performanţei fondului sau asupra stabilităţii pieţei.

Fondul, care gestionează active în valoare de aproximativ 976.000 de miliarde de woni (751 de miliarde de dolari), ar fi trebuit să prezinte anul trecut detaliile necesare despre modul în care va reduce participaţiile în companii care folosesc cărbunele, după ce s-a angajat în 2021 să adopte noi strategii de restricţionare a investiţiilor. NPS deţine participaţii în companii cu investiţii legate de cărbune, inclusiv Korea Electric Power Corp. şi Posco Holdings Inc.

Deşi marile fonduri de pensii la nivel mondial s-au angajat să îşi alinieze portofoliile la obiectivele internaţionale privind clima, sarcina a fost complicată de performanţele mai slabe ale fondurilor ESG şi de profiturile uriaşe obţinute de producătorii de combustibili fosili în urma reducerii aprovizionării, provocată de invazia Rusiei în Ucraina.

În acest an, guvernul preşedintelui Yoon Suk Yeol a redus, de asemenea, ţintele pe termen scurt pentru adăugarea de energie regenerabilă şi a uşurat povara reducerii emisiilor pentru unii poluatori importanţi, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici