Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17%

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 cu 17% la nivel mondial, la zece milioane, în pofida intrării economiei globale în cea mai gravă recesiune din ultimele decenii, potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch şi Capgemini.

21 afișări
Imaginea articolului Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17%

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17% (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Averea acestora a sporit cu 19% anul trecut, la 39.000 de miliarde de dolari, aproape recuperând pierderile cauzate de criza financiară.

Bursele au crescut aproximativ cu 50%, iar fondurile de hedging şi-au recuperat pierderile din 2008, într-un an marcat de cheltuieli guvernamentale pentru programe de stimulare economică şi relaxarea politicilor de către băncile centrale.

"Vedem deja semne distincte de recuperare, iar în anumite zone chiar o revenire completă la nivelurile de bogăţie şi creştere din 2007", a declarat Sallie Krawcheck, şefa diviziei de administrare a averii la Bank of America.

Cea mai rapidă creştere a averii a avut loc în India, China şi Brazilia, iar în regiunile America Latină şi Asia-Pacific au fost consemnate niveluri record.

Numărul asiaticilor bogaţi a urcat la trei milioane, ajungând din urmă Europa. Averea acestora a avansat însă cu 31%, la 9.700 de miliarde de dolari, devansând pentru prima dată pe europeni (9.500 de miliarde de dolari).

În America de Nord, numărul milionarilor a crescut cu 17%, iar averea acestora cu 18%, la 10.700 de miliarde de dolari.

Statele Unite au avut anul trecut cei mai mulţi milionari în dolari, respectiv 2,87 milioane, urmate de Japonia - 1,65 milioane, Germania - 861.000 şi China - 477.000, se arată în studiu. Elveţia a înregistrat cea mai ridicată concentraţie de milionari, de 35 la fiecare 1.000 de adulţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici