Numirea unui Consiliu de Supraveghere interimar la Hidroelectrica nemulţumeşte Fondul Proprietatea

Numirea unui Consiliu de Supraveghere interimar la Hidroelectrica, în locul unuia pe termen lung, nu va face decât să prelungească instabilitatea şi lipsa de predictibilitate şi va genera riscuri majore pentru companie încă patru luni, apreciază Greg Konieczny, CEO Fondul Proprietatea.

194 afișări
Imaginea articolului Numirea unui Consiliu de Supraveghere interimar la Hidroelectrica nemulţumeşte Fondul Proprietatea

Numirea unui Consiliu de Supraveghere interimar la Hidroelectrica nemulţumeşte Fondul Proprietatea (Imagine: Darius Mitrache/ Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Energiei a propus la finele lunii martie numirea unui nou Consiliu de Supraveghere interimar al Hidroelectrica, pe o perioadă de patru luni.

CEO-ul Fondului Proprietatea crede că menţinerea stării actuale de provizorat ar putea întârzia şi afecta grav listarea la bursă a companiei Hidroelectrica.

„Cea mai valoroasă companie din România are nevoie de stabilitate, predictibilitate şi profesionişti de top în Consiliul de Supraveghere. Actuala propunere nu respectă dispoziţiile privind guvernanţa corporativă din Legea 111/2016, care stabileşte criterii profesionale şi proceduri transparente de selectare a membrilor Consiliilor de Supraveghere din companiile de stat. Considerăm că numirea unui alt consiliu interimar în locul unuia pe termen lung, selectat în conformitate cu Legea 111/2016, nu va face decât să prelungească instabilitatea şi lipsa de predictibilitate pentru companie încă patru luni, generând riscuri majore pentru aceasta. Menţinerea stării actuale de provizorat ar putea întârzia şi afecta grav IPO-ul Hidroelectrica. Este foarte posibil ca această situaţie să aibă ca efect diminuarea valorii companiei la listare, scăderea încrederii investitorilor în oportunitatea de a investi în Hidroelectrica, şi, nu în ultimul rând, prejudicierea acţionarilor săi, statul român şi Fondul Proprietatea”, a spus Konieczny.

Konieczny spune că în cazul în care Ministerul Energiei nu este încă pregătit să numească un Consiliu pe un mandat de patru ani, singura opţiune legală este prelungirea mandatului Consiliului actual cu încă două luni, acesta fiind deja familiarizat cu operaţiunile Hidroelectrica.

Curtea de Apel a respins la sfârşitul lunii martie ultimul recurs care contesta decizia de ieşire a Hidroelectrica din insolvenţă, pronunţată în vara anului trecut.

La acea dată Greg Konieczny aprecia că este eliminat ultimul impediment în calea listării companiei pe bursa de valori. „Ne exprimăm încrederea că finalizarea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei să accelereze listarea companiei, în primul rând, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani, în următoarea AGA a Hidroelectrica, programată pentru 19 aprilie 2017. Aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar şi pentru stabilitatea şi dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piaţa energiei din România. Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriaşe pentru acţionarii ei”, a spus Konieczny.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici