O bancă prezentă în România, eliminată de pe „lista greilor” de către FSB

UniCredit şi Credit Suisse au fost eliminate din lista băncilor cu importanţă sistemică, în timp ce pe lista intrărilor se află China Bank of Communications.

740 afișări
Imaginea articolului O bancă prezentă în România, eliminată de pe „lista greilor” de către FSB

O bancă prezentă în România, eliminată de pe „lista greilor” de către FSB

UniCredit, bancă din Italia prezentă şi în România (recent a preluat Alpha Bank), a fost eliminată de pe lista băncilor cu importanţă sistemică globală, informează presa italiană în regin de Breaking bews.

Decizia a fost luată de Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB), care a mutat alte trei bănci, inclusiv UBS-ul elveţian.

FSB, organismul de guvernanţă financiară al G20, a început să întocmească clasamente anuale după criza financiară globală, solicitând celor mai mari creditori din lume să deţină o rezervă suplimentară de capital şi să existe un control mai strict al operaţiunilor lor.

Pe lângă UniCredit, Credit Suisse a fost eliminată de pe listă şi a fost adăugată pentru prima dată Banca de Comunicaţii din China, ducând numărul total de bănci de la 30 la 29.

UBS a urcat un pas, după ce a preluat Credit Suisse la începutul acestui an, în cadrul primei fuziuni a două bănci importante din punct de vedere sistemic.

Banca Agricolă a Chinei şi China Construction Bank au trecut, de asemenea, de la primul nivel la cel de-al doilea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici