O casă de insolvenţă vinde două ferme de creştere a porcilor, afectate de pesta porcină. Cea mai ieftină costă jumătate de milion de euro

CITR, principalul jucător din piaţa locală de insolvenţă, a scos la vânzare activele a două ferme de creştere a porcilor, ambele aflate în judeţul Iaşi. Cea mai ieftină dintre ele, cea aparţinând societăţii Ferma Robert, intrată în insolvenţă în 2017, costă 449.000 de euro, fără TVA, arată datele de pe site-ul CITR.

452 afișări
Imaginea articolului O casă de insolvenţă vinde două ferme de creştere a porcilor, afectate de pesta porcină. Cea mai ieftină costă jumătate de milion de euro

Proprietarea pusă la vânzare include două terenuri intravilane în suprafaţă totală de 3.100 mp, respectiv 11.800 mp, clădiri, hale, dar şi o linie tehnologică de hrănire.

Cea de-a doua fermă pentru creşterea suinelor - Pig Farm -, a fost scoasă la vânzare cu un preţ de 1,27 milioane de euro fără TVA. Proprietatea din judeţul Iaşi include terenuri intravilane cu o suprafaţă de 11.300 mp, respectiv 14.300 mp, dar şi clădiri şi instalaţii. Pig Farm a intrat în insolvenţă în 2017.

Atât Pig Farm, cât şi Ferma Robert au aceeaşi acţionari, respectiv familia Ţibucanu, conform datelor publice. Ambele sunt în reorganizare judiciară.

Producătorii de carne de porc trec printr-o perioadă grea începând de la jumătatea anului 2017, când au apărut primele focare de pestă porcină. Producţia de carne de porc în valoare a scăzut de la 3 miliarde de euro în 2017, la 1 miliard în 2019, conform datelor de la Asociaţia Române a Cărnii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici