Companiile financiare Mastercard şi Visa suspendă activităţile în Rusia

Companiile de servicii financiare Mastercard şi Visa au anunţat, sâmbătă seară, suspendarea operaţiunilor pe teritoriul Rusiei, ca reacţie la invazia militară în Ucraina, informează BBC News.

642 afișări
Imaginea articolului Companiile financiare Mastercard şi Visa suspendă activităţile în Rusia

Companiile financiare Mastercard şi Visa suspendă activităţile în Rusia

Într-un comunicat, grupul multinaţional Mastercard a anunţat că băncile ruse nu vor mai avea acces la reţeaua de tranzacţii şi că niciun card emis în afara Rusiei nu va funcţiona la bancomate sau magazine de pe teritoriul rus. "Decizia a fost luată din cauza caracterului fără precedent al actualului conflict şi din cauza mediului de afaceri incert", a transmis compania Mastercard.

La rândul său, compania americană Visa a comunicat că toate tranzacţiile pe teritoriul Rusiei vor fi suspendate în următoarele zile. "Suntem nevoiţi să recurgem la această acţiune din cauza invaziei ruse neprovocate în Ucraina şi a evenimentelor inacceptabile la care am asistat", a declarat Al Kelly, directorul general şi vicepreşedintele companiei Visa.

"Regretăm impactul pe care această acţiune îl va avea asupra colegilor noştri valoroşi, asupra clienţilor, partenerilor, firmelor şi deţinătorilor de carduri din Rusia. Acest război şi ameninţarea actuală asupra păcii şi stabilităţii necesită reacţii în conformitate cu valorile noastre", a argumentat Al Kelly.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive, în principal financiare, împotriva Rusiei din cauza invadării Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici