O parte din carnea găsită la firma din Blaj este de cal

O parte din carnea găsită în depozitul firmei din Blaj, judeţul Alba, este de cal, arată analizele de laborator făcute de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, una din cele opt probe prelevate fiind pozitivă pentru specia cabalină.

350 afișări
Imaginea articolului O parte din carnea găsită la firma din Blaj este de cal

O parte din carnea găsită la firma din Blaj este de cal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, inspectorii instituţiei au prelevat opt probe din cantitatea de carne găsită în depozitul firmei din Blaj care ar fi livrat carne de cal etichetată ca fiind de vită, iar acestea au fost analizate de Institutul Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.

Din cele opt probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise la analize pentru stabilirea speciei la institutul din Bucureşti, o probă a ieşit pozitivă pentru specia cabalină.

Conform sursei citate, inspectorii DSVSA Alba continuă ancheta pentru a afla provenienţa cărnii de cal şi lista de distribuţie a lotului respectiv.

De asemenea, întreaga cantitate aflată în depozitul firmei din Blaj, respectiv 757 kilograme, se află sub sechestru până la finalizarea anchetei, iar societatea are suspendată activitatea încă de săptămâna trecută, imediat după controlul inspectorilor sanitar veterinari.

Carnea de cal etichetată drept "vrăbioară de vită" a fost descoperită recent în depozitul din judeţul Ilfov al firmei Ara Meat Center de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Blaj şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

O parte din carnea de cal etichetată drept carne de vită a fost trimisă de la depozitul din judeţul Ilfov la şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food, produsele nemaifiind găsite la aceste unităţi întrucât au fost achiziţionate cantităţi mici, de trei-patru kilograme.

Directorul firmei care deţine depozitul din Ilfov, Georgios Ladopoulos, spunea că nu a ştiut nimic despre natura cărnii pe care a livrat-o şi care era etichetată drept "vrăbioară de vită".

Ladopoulus a explicat că a avut pe stoc 212 kilograme de vrăbioară provenite de la firma Ady Salve din Blaj, dintre care o parte a fost livrată către şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici