Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită, cercetat penal

Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită este cercetat penal pentru înşelăciune privind calitatea mărfurilor, după ce în cazul lotului de carne găsit în Ilfov şi etichetat ca fiind vită s-a stabilit că era vorba despre carne de cal.

742 afișări
Imaginea articolului Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită, cercetat penal

Administratorul firmei din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată ca vită, cercetat penal (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Şeful Poliţiei Judeţene Alba, chestorul Nicolae Căbulea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că administratorul societăţii din Blaj care ar fi vândut carne de cal etichetată drept vită este cercetat penal pentru înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, faptă pentru care riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare.

Căbulea a spus că pe numele administratorului societăţii a fost întocmit un dosar penal care este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

El a afirmat că în acest caz încă se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator asupra probelor prelevate din carnea găsită la firma din Blaj, care au fost trimise la un laborator specializat din Bucureşti.

Întrebat dacă mai sunt cercetate şi alte persoane în acest caz, Căbulea a răspuns că nu poate confirma acest lucru în momentul de faţă, pe motiv că ancheta este în curs.

La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că rezultatele analizelor de laborator vor fi primite cel mai probabil sâmbătă, precizând că în funcţie de acestea vor fi dispuse sancţiuni pentru societatea din Blaj.

El a spus că în urma controalelor coordonate de ANSVSA au fost descoperite în Bucureşti pachete de trei-cinci, până la 12 kilograme de carne etichetată ca vită, dar care era de cal.

Feneşer a afirmat că, în urma verificărilor, s-a ajuns la societatea din Blaj care a distribuit această carne.

Potrivit acestuia, se presupune că, în total, aproximativ 300 de kilograme de carne etichetată ca vită, dar pentru care există suspiciuni că ar fi de cal, au ajuns pe piaţă, această cantitate fiind dedusă în urma analizei evidenţelor contabile ale firmei.

El a explicat că firma din Blaj s-a aprovizionat cu aproximativ o mie de kilograme de carne, iar în prezent circa 700 de kilograme de carne au fost descoperite în depozitele acesteia.

Carnea de cal etichetată drept "vrăbioară de vită" a fost descoperită recent în depozitul din judeţul Ilfov al firmei Ara Meat Center de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici