Obama alocă două miliarde de dolari unor companii producătoare de energie solară

Preşedintele american Barack Obama a decis alocarea a circa două miliarde de dolari, sub formă de garanţii de împrumuturi, pentru două companii producătoare de energie solară, care vor putea înfiinţa astfel până la 5.000 de locuri de muncă.

16 afișări
Imaginea articolului Obama alocă două miliarde de dolari unor companii producătoare de energie solară

Obama alocă două miliarde de dolari unor companii producătoare de energie solară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a recunoscut totodată că redresarea economică este lentă, în condiţiile în care Departamentul Muncii a anunţat, vineri, că în luna iunie în sectorul privat au fost create doar 83.000 de locuri de muncă.

"Ieşirea din recesiune va dura luni, poate chiar ani, şi vom avea nevoie de un efort concertat", a spus preşedintele în intervenţa sa săptămânală la radio.

Fondurile de 1,85 miliarde de dolari destinate companiilor din sectorul energiei solare provin din programul de stimulare economică de 787 miliarde de dolari.

Compania Abengoa Solar va primi 1,45 miliarde dolari pentru construcţia Solona, una din cele mai mari companii de generare de energie solară din lume, în apropiere de Gila Bend, Arizona.

Abengoa Solar, cu sediul în Lakewood, Colorado, este divizie a grupului spaniol Abengoa.

Garanţii de 400 milioane dolari vor fi alocate companiei Abound Solar Manufacturing din Colorado, pentru producţia de panouri solare, la două noi fabrici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici