Obama susţine planul de reducere a deficitului bugetar al SUA doar dacă sunt majorate taxele

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că nu va susţine un plan de reducere a deficitului bugetar cu 2.400 miliarde de dolari în lipsa unor majorări de impozite pentru creşterea veniturilor.

334 afișări
Imaginea articolului Obama susţine planul de reducere a deficitului bugetar al SUA doar dacă sunt majorate taxele

Obama susţine planul de reducere a deficitului bugetar al SUA doar dacă sunt majorate taxele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am văzut un plan credibil, care să ne permită să reducem deficitul bugetar cu 2.400 de miliarde de dolari fără să afectăm oamenii de rând", a afirmat Obama într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

El a arătat că ideea de a reduce deficitul bugetar "fără să ceri nimic celor mai bogaţi, sau fără să fie închise scurgerile de fonduri către corporaţii, nu este un plan serios".

Preşedintele a avertizat că timpul pentru a ajunge la un acord de majorare a limitei datoriilor se apropie de sfârşit.

El a adăugat că negocierile referitoare la deficitul bugetar ar fi trebuit să înceapă mai devreme, pentru a nu se ajunge în apropierea termenului limită de 2 august, după care Statele Unite nu îşi vor mai putea respecta obligaţiile financiare în lipsa unui acord legat de pragul datoriilor.

Republicanii din Camera Reprezentanţilor au hotărât vineri, într-o şedinţă cu uşile închise, ca săptămâna viitoare să voteze un plan care prevede reducerea imediată a cheltuielilor, plafonarea cheltuielilor federale ca procentaj din PIB, 18% până în 2021, precum şi trimiterea către statele federale, spre ratificare, a unui amendament care să prevadă un buget federal echilibrat.

Majorarea limitei de îndatorare va fi condiţionată de aprobarea în Congres a amendamentului referitor la bugetul echilibrat.

Liderul democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, a calificat planul republicanilor drept scandalos şi speră ca negocierile dintre Obama şi liderii Congresului să ducă la un acord privind reducerea deficitului bugetar.

Potrivit democraţilor, acordul referitor la deficit trebuie să includă majorări de impozite, pentru a preveni reduceri drastice ale cheltuielilor care ar afecta clasa de mijloc şi săracii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici