Obligaţia preluării normei UE la agenda IT lipseşte din program, Guvernul spune că este o "omisiune"

Programul noului Guvern nu include nicio referire legată de elaborarea şi aplicarea Strategiei naţionale privind agenda digitală, prin care sunt preluate reglementările UE în domeniul IT, reprezentanţii Guvernului afirmând că este vorba de o "omisiune" şi că documentul va fi completat în Parlament.

97 afișări
Imaginea articolului Obligaţia preluării normei UE la agenda IT lipseşte din program, Guvernul spune că este o "omisiune"

Obligaţia preluării normei UE la agenda IT lipseşte din program, Guvernul spune că este o "omisiune" (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În programul de guvernare USL adoptat în decembrie 2012, unul dintre angajamente se referă la faptul că "adoptarea şi implementarea rapidă a măsurilor aferente domeniului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din Agenda 2020 a Uniunii Europene se va realiza prin elaborarea şi punerea în practică a Strategiei naţionale privind Agenda Digitală pentru România. Pentru monitorizarea şi evaluarea efectelor măsurilor prevăzute în strategie şi pentru îmbunătăţirea sau corectarea acesteia, se va institui un dialog periodic cu reprezentanţii societăţii civile şi mediului de afaceri".

În programul noului Guvern, însă, nu mai există nicio referire în acest sens.

Reprezentanţii Guvernului au declarat agenţiei MEDIAFAX că este vorba de o "omisiune" şi că documentul va fi completat în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici