Obligaţiunile de 76 de milioane de euro ale CJ Cluj, listate de joi la Bursa de Valori Bucureşti

Începând de joi, Consiliul Judeţean Cluj este prezent la Bursa de Valori Bucureşti cu prima sa emisiune de obligaţiuni, conform unui comunicat al BVB, citat de Ziarul Financiar. Clujul devine astfel primul judeţ din România care emite bonduri în ultimul deceniu.

278 afișări
Imaginea articolului Obligaţiunile de 76 de milioane de euro ale CJ Cluj, listate de joi la Bursa de Valori Bucureşti

Obligaţiunile de 76 de milioane de euro ale CJ Cluj, listate de joi la Bursa de Valori Bucureşti

Listarea obligaţiunilor listate sub simbol bursier CJC33E s-a realizat în urma derulării unui plasament privat încheiat la finalul anului trecut, în cadrul căruia au fost emise 756.800 de obligaţiuni neconvertibile, garantate şi denominate în euro. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro şi dobândă variabilă (Euribor la şase luni + 3,25% pe an), scadenţă în anul 2033 şi cu o opţiune de răscumpărare anticipată în 2029 . În prezent, Euribor la şase luni este cotat la 3,867%.

Plasamentul privat a fost intermediat din consorţiul format din BT Capital Partners, Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank. VMB Partners a avut rolul de consultant financiar al emitentului.

Judeţul Cluj se alătură astfel altor patru judeţe şi 15 oraşe din România care au în prezent listate obligaţiuni pe piaţa de capital locală. Este vorba despre judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Timiş şi oraşele: Timişoara, Bucureşti, Bacău, Focşani, Zalău, Slobozia, Iaşi, Bistriţa, Târgu Mureş, Orăştie, Predeal, Alba Iulia, Oraviţa, Năvodari, Siret.

„Ne bucură că am reuşit, alături de partenerii noştri, să implementăm acest nou instrument de investiţii, unic în peisajul administrativ clujean. Satisfacţia e cu atât mai mare cu cât ratingul judeţului Cluj, certificat de specialiştii internaţionali, este nivelul maxim A, superior ratingului suveran al României. Acest lucru, coroborat cu valoarea mare a emisiunii de obligaţiuni mă face să fiu extrem de încrezător că vom reuşi să accelerăm proiectele de investiţii ale Consiliului Judeţean. Lansarea de astăzi va întări poziţia de lider naţional în planul dezvoltării Clujului şi va schimba faţa acestui judeţ prin intermediul ambiţiosului program de investiţii aflat în derulare şi care ţinteşte obiective de interes local şi naţional, pe multiple axe vitale de infrastructură: sănătate, educaţie, cultură, reţeaua de drumuri, extinderea canalizării şi alimentării cu apă sau reciclarea deşeurilor”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Fondurile atrase în urma plasamentului sunt destinate refinanţării datoriei publice locale şi cofinanţării unor obiective de investiţii de interes public local ale CJ Cluj. Obiectivele de investiţii de interes public local vizează: modernizarea unor drumuri judeţene parte a traseului regional Transilvania de Nord, construirea unui sediu pentru centrul şcolar pentru educaţie incluzivă, modernizarea spitalului clinic de urgenţă pentru copii dar şi a altor spitale din municipiul Cluj-Napoca, restaurarea Castelului Banffy, monument istoric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici