OCDE: Patru state de pe lista negră a paradisurilor fiscale, înlăturate din document

Cele patru state incluse pe lista neagră a paradisurilor fiscale, Uruguay, Costa Rica, Malaezia şi Filipine, s-au angajat să respecte standardele internaţionale în domeniu şi vor fi şterse din document, a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

28 afișări
Imaginea articolului OCDE: Patru state de pe lista negră a paradisurilor fiscale, înlăturate din document

Preşedintele OCDE Angel Gurria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această mişcare este foarte importantă, având în vedere şi numărul jurisdicţiilor. Este unul dintre succesele summitului G20", a declarat şeful OCDE, Angel Gurria.

Organizaţia a publicat, la cererea liderilor G20 reuniţi săptămâna trecută la Londra, o listă neagră a statelor necooperante din punct de vedere fiscal şi o listă gri, cu 38 de ţări, precum Elveţia, Monaco şi Luxemburg, care şi-au asumat angajamente de a se supune standardelor internaţionale, dar nu le-au pus în practică.

Pe o a treia listă, albă, sunt menţionate statele implicate ferm în adoptarea standardelor OCDE.

Pentru includerea pe listele paradisurilor fiscale, organizaţia ia în calcul patru criterii principale, respectiv impozitele mici sau inexistente, absenţa transparenţei în privinţa regimului fiscal, absenţa schimbului de informaţii cu alte state şi atractivitatea pentru companiile paravan, cu activitate fictivă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici