VIDEO  Odiseea ruşilor: traversează un râu îngheţat pentru o viaţă mai bună

Supuşii lui Putin merg la cumpărături în China pentru a cumpăra produse la preţuri mici, beneficiind de faptul că nu au nevoie de viză.

5151 afișări
Imaginea articolului Odiseea ruşilor: traversează un râu îngheţat pentru o viaţă mai bună

Produsele chinezeşti devin din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor ruşi, parţial datorită rrevenirii la politica transfrontalieră fără vize pentru grupurile de turism dintre cele două ţări şi utilizării sporite a platformelor de cumpărături online.

Odată cu reluarea politicii transfrontaliere fără vize pentru grupurile de turism între China şi Rusia la sfârşitul lunii septembrie, turismul între cele două ţări se accelerează, iar oraşul de graniţă Heihe, din provincia Heilongjiang - nord-estul Chinei, înregistrează o creştere a sosirilor de turişti. 

În ciuda frigului, unii turişti ruşi îşi croiesc drum prin slocuri de gheaţă pe porţiunea Heihe a râului Heilong pentru a ajunge în China, parţial pentru cumpărături.

„Este prima dată când vin în China. Vreau să vizitez oraşele ei şi să învăţ despre cultura şi tradiţiile ei. De asemenea, vreau să merg la centre comerciale, să cumpăr cadouri pentru familia şi prietenii mei, pentru că, înainte de Anul Nou, ruşii fac schimb de cadouri de obicei , iar în China mărfurile se vând la preţuri mici”, a spus Vakim, un turist rus.

Creşterea cererii din partea ruşilor a crescut comerţul exterior din Heilongjiang. „De la începutul acestui an, cererea ruşilor pentru produse chinezeşti a crescut treptat. Anul acesta, valoarea exporturilor noastre a depăşit 4 miliarde de yuani (aproximativ 556,15 milioane de dolari SUA), cu o creştere de 140% de la an la an. Comerţul nostru exterior valoarea a crescut şi în ceea ce priveşte comerţul electronic”, a declarat Zhan Yucheng, directorul centrului pentru comerţ exterior şi cooperare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici