Oficial BCE: Ieşirea unei ţări din zona euro ar fi de neconceput

Ieşirea unei ţări din zona euro ar fi "de neconceput din punct de vedere tehnic şi economic", a declarat Ewald Nowotny, membru în Consiliul Guvernator al Băncii Centrale Europene (BCE).

206 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Ieşirea unei ţări din zona euro ar fi de neconceput

Oficial BCE: Ieşirea unei ţări din zona euro ar fi de neconceput (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialul a calificat drept "prostii" sugestiile că o ţară ar putea părăsi cel puţin temporar zona euro, folosind devalorizarea monetară pentru a sprijini exporturile.

"Cetăţenii acestor ţări ar începe imediat un asalt asupra băncilor pentru a-şi retrage economiile, ceea ce ar conduce la colapsul imediat al acestor bănci", a afirmat Nowotny.

Guvernul elen a fost nevoit să nege în weekend informaţiile apărute vineri în presa germană privind presupusa intenţie a Greciei de a părăsi zona euro.

Potrivit Der Spiegel, Guvernul de la Atena a ridicat problema ieşirii Greciei din zona euro şi a reintroducerii propriei monede, drahma, în discuţiile din ultimele zile cu state membre ale UE şi Comisia Europeană (CE).

Grecia a încheiat în luna mai a anului trecut un acord cu FMI şi UE pentru un pachet de finanţare externă de 110 miliarde euro, pe trei ani, devenind primul stat din zona euro care a intrat într-o astfel de schemă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici