Oficial german: Germania "nu va turna bani în sacul fără fund" al Greciei

Germania "nu va turna bani în sacul fără fund al Greciei", iar răbdarea faţă de statul elen se epuizează, înaintea noilor alegeri din iunie, a declarat un membru conservator al guvernului condus de cancelarul Angela Merkel.

831 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Germania "nu va turna bani în sacul fără fund" al Greciei

Germania "nu va turna bani în sacul fără fund" al Greciei - oficial german

Ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat publicaţiei Leipziger Volkszeitung că Germania, cea mai mare economie a Europei şi cel mai mare contributor la eforturile de salvare, este gata să sprijine Grecia să se ajute singură, dar se aşteaptă ca autorităţile elene să îşi respecte obligaţiile.

"Nu vrem să turnăm bani într-un sac fără fund. Oricine vrea să primească ajutor şi solidaritate din partea noastră trebuie să accepte că aşteptăm din partea unei ţări un anumit grad de seriozitate şi de chibzuinţă", a spus oficialul german.

Friedrich are de mult timp o atitudine dură faţă de Grecia, iar în februarie a fost primul ministru german care a cerut deschis ieşirea statului elen din zona euro.

Comentariile sale par să se adreseze germanilor tot mai îngrijoraţi de situaţia din Grecia, dar vor redeschide probabil răni mai vechi în relaţiile cu Atena.

Ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble a numit la rândul său Grecia "un sac fără fund", în februarie, dar după ce a fost criticat la Atena s-a abţinut să mai folosească termenul.

Grecia a fost nevoită să convoace din nou alegeri parlamentare, pe 17 iunie, după ce configuraţia politică rezultată în urma scrutinului de pe 6 mai, în care partidele anti-austeritate au obţinut un scor bun, nu a permis formarea unui guvern.

Sondajele de opinie arată că partidele care se opun măsurilor de austeritate de care depinde ajutorul internaţional de 130 de miliarde de euro vor repeta performanţele bune obţinute la alegerile din mai, sporind riscul ca Grecia să intre în default şi să iasă din zona euro.

Merkel şi ceilalţi lideri europeni au afirmat la summitul din această săptămână de la Bruxelles că vor ca Grecia să rămână în zona euro, dar surse UE au declarat că experţii din Eurogroup Working Group, care lucrează pentru miniştrii de Finanţe din uniunea monetară, fac planuri de avarie pentru un exit al Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici