OMV, implicat în discuţii preliminare pentru proiecte în Emiratele Arabe Unite

OMV, acţionarul majoritar al Petrom (SNP), este implicat în discuţii preliminare cu compania petrolieră naţională din Abu Dhabi pentru a participa la proiecte din domeniul gazelor naturale în Emiratele Arabe Unite, a declarat marţi un oficial al grupului austriac.

32 afișări

Emiratele Arabe Unite se află pe locul cinci în lume după rezervele de gaze naturale, însă industria locală de profil a avut o dezvoltare lentă şi a rămas în urma cererii din partea centralelor electrice şi companiilor industriale. Statul caută acum explorarea rezervelor pentru majorarea producţiei interne, iar OMV se numără printre jucătorii care concurează petnru aceste proiecte, notează agenţia Reuters.

"Avem câteva idei de proiecte. Credem că vom obţine un răspuns pozitiv. Suntem într-o etapă preliminară. Abu Dhabi este interesat să discute cu companii precum a noastră", a declarat Klaus Angerer, director al OMV pentru dezvoltarea afacerilor din Orientul Mijlociu.

Guvernul din Abu Dhabi deţine 20% din acţiunile OMV, în urma unor investiţii efectuate de emirat prin compania de stat International Petroleum Investment Corporation.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici