OMV îşi menţine propunerea de a încheia o alianţă cu Mol

OMV menţine propunerea unei alianţe cu firma ungară Mol, o ţintă de preluare pentru mai multe grupuri concurente, în contextul în care grupul austriac vizează consolidarea poziţiei pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, a declarat, miercuri, la Budapesta, preşedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

2 afișări

"O alianţă între OMV şi Mol ar determina nu doar valoare pentru toţi acţionarii, inclusiv pentru investitorii privaţi ai companiei Mol, ci şi creşterea flexibilităţii şi a securităţii livrărilor de energie în Ungaria", a spus Ruttenstorfer, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, potrivit informaţiilor din piaţa de profil, mai multe companii sunt interesate să preia Mol.

El a adăugat că nu a fost pregătită o ofertă concretă pentru alianţa cu Mol, însă reprezentanţii grupului austriac sunt deschişi discuţiilor pe această temă, iar negocierile sunt purtate printr-o "abordare prietenoasă".

Ruttenstorfer a precizat că parteneriatul cu Mol este adiţional strategiei de creştere iniţiată de OMV în urmă cu mai mulţi ani şi care va continua în perioada următoare, cu scopul consolidării poziţiei în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Un alt avantaj al alianţei este posibilitatea participării la proiectele mari de infrastrucură, a spus Ruttenstorfer, dând ca exemplu conducta Nabucco.

În plus, alianţa ar fi în avantajul tuturor părţilor, atât al celor două companii, cât şi al ţărilor în care au activităţi.

El nu a apreciat dacă propunerea OMV va fi acceptată sau nu de acţionarii şi managementul Mol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici