OMV l-a numit director executiv pe şeful companiei germane Wintershall

Rainer Seele, preşedintele board-ului Wintershall, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania, va prelua funcţia de director executiv al OMV de la 1 iulie, în condiţiile în care actualul CEO, Gerhard Roiss, va pleca de la conducerea grupului austriac la finalul lunii iunie.

413 afișări
Imaginea articolului OMV l-a numit director executiv pe şeful companiei germane Wintershall

OMV l-a numit director executiv pe şeful companiei germane Wintershall

Seele deţine din 2009 funcţia de preşedinte al producătorului german de petrol şi gaze naturale Wintershall.

Anterior, el a lucrat în cercetare în cadrul companiei BASF, care deţine Wintershall. În anul 1996, Seele a fost numit şeful departamentului de planificare strategică al Wintershall. Patru ani mai târziu, Seele a preluat funcţia de director de vânzări al WINGAS, subsidiară a Wintershall, pe care a condus-o începând cu anul 2002.

Tot în 2002, Seele a fost numit în board-ul directorilor executivi al Wintershall, cu responsabilităţi în zona comerţului cu gaze naturale.

Ministrul austriac de finanţe Hans Joerg Schelling a anunţat în cursul zilei de vineri că OMV va numi un candidat surpriză la conducerea companiei.

Statul austriac deţine o participaţie de 31,5% la OMV.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul director al companiei a convenit cu directorul general executiv Gerhard Roiss ca acesta să demisioneze de la conducerea grupului austriac începând cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial, pr fondul rezultatelor financiare slabe ale companiei.

Roiss a fost numit CEO al OMV în 2011, iar în 2013 grupul austriac i-a extins contractul până în martie 2017.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi al OMV a scăzut cu 59% în 2014, de la 2,6 miliarde de euro în urmă cu un an la 1,05 miliarde de euro. Profitul net ajustat al grupului austriac, atribuibil acţionarilor a urcat anul trecut cu 2%, de la 1,11 miliarde de euro în 2013 la 1,13 miliarde de euro.

Vânzările OMV au scăzut cu 15% anul trecut faţă de 2013, de la 42,4 miliarde de euro la 35,9 miliarde de euro.

OMV Petrom, parte a grupului austriac, a generat anul trecut un profit înainte de dobânzi şi taxe în valoare de 1,16 miliarde de euro, adică 52% din profitul OMV, faţă de 50% în 2013.

Profitul net al OMV Petrom s-a redus anul trecut la sub jumătate faţă de cel înregistrat în 2013, ajungând la 2,1 miliarde de lei (473 milioane euro), compania înregistrând pierderi de 307 milioane lei în ultimul trimestru (primul rezultat negativ începând cu trimestrul 3 2010), din cauza unor elemente speciale privind centrala de la Brazi şi a reducerii preţului ţiţeiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici