OPEC ar putea reduce din nou producţia de petrol

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea reduce din nou producţia, până la sfârşitul lunii noiembrie, dacă preţurile vor continua să scadă, iar economia globală îşi va accentua declinul, a declarat, miercuri, pentru Reuters, preşedintele organizaţiei, Chakib Khelil.

242 afișări
Imaginea articolului OPEC ar putea reduce din nou producţia de petrol

OPEC ar putea reduce din nou producţia de petrol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă preţurile îşi vor continua declinul, cel mai probabil este că OPEC va fi nevoită să decidă în favoarea reducerii din nou a livrărilor", a afirmat Khelil, care ocupă şi funcţia de ministru al Energiei şi Minelor din Algeria.

În cazul în care preţurile vor continua să scadă sub nivelul actual de 58 de dolari pentru un baril, grupul ar putea lua această hotărâre înainte de întâlnirea membrilor acestuia, programată pentru 17 decembrie în Algeria.

Decizia ar putea fi adoptată cel mai devreme la 29 noiembrie, când va avea loc, la Cairo, întâlnirea Organizaţiei Ţărilor Arabe Exportatoare de Petrol, a afirmat Khelil.

OPEC a decis, la finele lunii octombrie, să reducă producţia cu 1,5 milioane de barili pe zi.

La mijlocul lunii iulie, un baril de petrol era cotat la un maxim istoric de 147,11 dolari, cu 60% mai mult decât preţul actual de tranzacţionare. Preţul ţiţeiului a scăzut semnificativ de atunci, la sub 58 de dolari pe baril miercuri. Analiştii consideră că preţul ar putea ajunge la 50 de dolari în viitorul apropiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici