OPEC+ este "la doar un telefon distanţă" dacă lumea vrea mai mult petrol

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite a declarat luni că OPEC+ este dispus să furnizeze lumii petrolul de care are nevoie şi că, în cazul în care consumatorii vor avea nevoie de mai mult, alianţa celor mai mari producători este "la doar un telefon distanţă".

10969 afișări
Imaginea articolului OPEC+ este "la doar un telefon distanţă" dacă lumea vrea mai mult petrol

Suhail al-Mazrouei a declarat în cadrul unui important eveniment industrial din Abu Dhabi că lumea poate avea întotdeauna încredere în OPEC+. "Suntem doar la un apel telefonic distanţă dacă există cerinţele necesare", a spus el, conform agenţiei Reuters.

OPEC+ s-a confruntat cu una dintre cele mai mari ciocniri cu Occidentul după ce a convenit reducerea producţiei de petrol în octombrie. Producătorii OPEC+ s-au raliat în jurul Arabiei Saudite, principalul exportator de petrol, după ce Statele Unite au acuzat-o că a împins membrii spre reducerea producţiei.

Se aşteaptă ca grupul să organizeze următoarea reuniune la Viena pe 4 decembrie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a unui acord al Grupului G7 de a limita vânzările de petrol rusesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici