OPEC: Oferta de petrol este suficientă

Piaţa mondială este bine aprovizionată cu petrol şi produse rafinate, iar creşterea preţurilor a fost amplificată de speculaţii, precum şi de evoluţia negativă a cotaţiei dolarului, a declarat reprezentantul Emiratelor Arabe Unite în cadrul OPEC, Ali al-Yabhouni.

26 afișări
Imaginea articolului OPEC: Oferta de petrol este suficientă

OPEC: Oferta de petrol este suficientă (Imagine: Mediafax Foto)

"Stocurile de petrol şi produse rafinate se află peste media din ultimii cinci ani, iar acest fapt demonstrează că oferta este suficientă", a spus Yabhouni.

El a arătat că avansul preţurilor nu este alimentat de elementele fundamentale ale pieţei, ci de factori multipli.

Yabhouni a explicat că politica producătorilor în domeniul ofertei se bazează factorii fundamentali ai pieţei şi nu poate ţine seama de investitorii speculativi.

"Analizăm oferta şi încercăm să satisfacem necesarul pieţei. Cererea din partea investitorilor financiari reprezintă o altă problemă", a mai spus el.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a decis să menţină constantă producţia, la o reuniune care a avut loc la începutul lunii martie, în pofida apelurilor venite din partea statelor consumatoare pentru creşterea ofertei.

Cotaţia redusă a dolarului şi plasamentele efectuate de fondurile de hedging pe bursele de mărfuri au urcat cotaţia petrolului la un maxim de 111,8 dolari pe baril, la jumătatea acestei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici