OPEC: Preţul petrolului este adecvat şi rezonabil, piaţa este supra-aprovizionată

Preţul petrolului este adecvat şi rezonabil, iar piaţa este mai mult decât bine aprovizionată, a declarat secretarul general al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Abdullah al-Badri.

25 afișări
Imaginea articolului OPEC: Preţul petrolului este adecvat şi rezonabil, piaţa este supra-aprovizionată

OPEC: Preţul petrolului este adecvat şi rezonabil, piaţa este supra-aprovizionată (Imagine: Mediafax Foto)

"Considerăm preţurile actuale drept adecvate şi rezonabile...Pe piaţă există supraofertă de ţiţei. Preţurile petrolului sunt foarte realiste", a afirmat reprezentantul OPEC.

Preţul petrolului a scăzut marţi sub 109 dolari pe baril, după ce a urcat cu aproape 3 dolari în şedinţa precendentă, în contextul în care au apărut temeri legate de o întrerupere a livrărilor de diesel după un incendiu izbucnit la o rafinărie europeană.

Rafinăria finlandeză Neste Oil a anunţat că reparaţiile şi lucrările de întreţinere care vor avea loc la unitatea diesel de la rafinăria din Porvoo, afectată vineri de un incendiu, se vor întinde până în luna mai.

Petrolul destinat pieţei americane era cotat, la ora 6:04 GMT, la 108,8 dolari pe baril, în scădere cu 29 de cenţi faţă de debutul şedinţei bursiere de marţi, după ce a atins nivelul maxim de 109,48 dolari pe baril luni.

OPEC are 13 state membre şi furnizează doi din fiecare cinci barili de petrol livraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici