Opoziţia reclamă desfiinţarea pilonului 2 de pensii de către Guvernul Ciucă

Deputatul USR Claudiu Năsui declară că guvernul Ciucă a dat o ordonanţa prin care „începe desfiinţarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la (ne)intrarea României în Schengen”.

1247 afișări
Imaginea articolului Opoziţia reclamă desfiinţarea pilonului 2 de pensii de către Guvernul Ciucă

Opoziţia reclamă desfiinţarea pilonului 2 de pensii de către Guvernul Ciucă

„Am spus încă din vară că se pregăteşte mişcarea asta. Sunt prea mulţi bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oameniilor de pensie. Iar ei nu vor să-şi reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparenţă ordonanţa prin care fac fix asta. Strategia de desfiinţare a pilonului 2 este cea de care ziceam şi atunci. Vor să alunge administratorii şi să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile şi să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc <provizioane>, practic bani puşi deoparte”, spune Claudiu Năsui.

El precizeaz[ c[ Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România: „Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluaţi de alt administrator din piaţă. De acum vor fi preluaţi de stat”.

„Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu şi Ciucă vor să-i forţeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice <Uite cum pleacă privaţii voştri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2>. E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o şansă să facă sistemul de pensii funcţional şi independent de politic”, conchide Năsui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
năsui,
pilon 2,
pensii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici